Om en tidig morgon i slutet av september

En tidig morgon i slutet av september när det fortfarande är mörkt öppnar en man sin dörr. Han tar tidningen som ligger i tidningshållaren och läser rubrikerna på första sidan i ljuset av ytterbelysningen. Han bor på tredjevåningen och har en trevlig öppen svalgång utanför sin lägenhetsdörr. På sommaren har han och hans fru ett bord och två stolar stående på svalgången, de brukar sitta där i skuggan och läsa på varma dagar. De har gjort det fint med blommor i bänkar vid räcket. Så här i september står pelaginierna fortfarande i blom. Han ryser till lite i den kalla luften, går in och stänger dörren.

Han vet inte att någon ser honom. På andra sidan gården står en kvinna på sin balkong. Hon har gått ut för att ta lite frisk luft då hon vaknade och inte kunde somna om. I bara nattlinnet står hon där och låter den kalla, stilla september morgonen omfamna sig. Rena ut vargtimmarnas hetsiga drömmar ur huvudet. Hon såg mannen som hämtade tidningen, undrade vad han läste där han stannade utanför dörren. Plötsligt känner hon att hon fryser, huden knottrar sig på benen, de små lena hårstråna på armarna reser sig. Hon går in, återvänder till sängen, kliver ner i de ännu varma lakanen, drar täcket över sig och somnar om utan en tanke i sitt huvud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *